Barcelona Cultura

Efecte souvenir. Fetitxes de viatge, més enllà dels tòpics

Temporal
-

Qui no ha comprat alguna vegada un souvenir durant les vacances per a regalar a un amic o bé per recordar per sempre més el viatge somniat: una miniatura d’un monument, una camiseta o una tassa amb la reproducció d’un edifici emblemàtic de la ciutat. L’exposició Efecte Souvenir està dedicada a aquest objecte kitsch situat en el terreny de la nostàlgia que gairebé mai falta en cap viatge.

Comisariada per Òscar Guayabero, la mostra fa una capbussada a la seva història; s’infiltra en diversos museus internacionals per trobar el metasouvenir més hortera i el més cool; i proposa a cinc equips de dissenyadors espanyols que dibuixin souvenirs de llocs imaginaris. Podreu evitar somriure si us hi veieu reflectits?

Efecte Souvenir. Fetitxes de viatge, més enllà dels tòpics forma part del programa d’activitats Turisme. Espais de ficció, que es desenvolupa al voltant del turisme des de la planificació, la projectació i el disseny. Alhora, l'exposició s'ha inclòs en el programa de l'Innovation Festival Barcelona , un projecte de la Comissió Europea, en el marc de l'Any Europeu de la Creativitat i la Innovació 2009.

 

Comissari/a

Òscar Guayabero

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Catàleg

+Info

Vídeos

Ajuntament de Barcelona