Barcelona Cultura

12 vestits, 7 dissenyadors: renovant «El cos vestit»

A finals del 2014 s’inaugurava, al nou edifici de Glòries, l’exposició permanent de moda del Museu del Disseny de Barcelona: «El cos vestit. Siluetes i moda, 1550-2015». Ara, tres anys més tard, s’ha volgut renovar i ampliar l’exposició per donar visibilitat a l’àmbit més contemporani, dels anys noranta fins a l’actualitat.

Per celebrar aquesta renovació, s’ha organitzat una trobada entre dissenyadors de moda, premsa especialitzada i influencers del sector per conèixer les noves incorporacions. Entre els participants hi han assistit dissenyadors com Teresa Helbig, Krizia Robustella, Miriam Ponsa, Txell Miras, Elisabet Carlota i Elisenda Oms, les periodistes Laura Sangrà i Maria Almenar o els bloguers Ariadna Alcañiz i Henry Ribas, entre d’altres. Però, amb quines novetats s’han trobat?

La col·lecció s’ha ampliat amb 12 vestits i amb 7 dissenyadors nous per mostrar que «la història de la moda està escrita per la compressió, l’alliberament, la reducció o l’ampliació del cos», segons ha explicat Sílvia Ventosa, comissària de l’exposició.

Ariadna Alcañiz, del blog Dolcecity, ha destacat que «la contemporaneïtat ha entrat al Museu del Disseny amb una forta presència de la moda del 080 Barcelona Fashion». Procedent d’aquesta passarel·la, s’ha incorporat el vestit Al·legoria, de Carlota Oms (primavera-estiu 2016), que presenta la «idea de moda agender que aposta per la creació de roba per a qualsevol gènere», segons explica Coralí Pagès a la revista digital Núvol.

Transhumància, de Miriam Ponsa és una de les noves incorporacions. Creat amb llana 100% no torçada, aquest vestit fa plenament referència al món del pasturatge. La vessant més tradicional també és present al vestit España de Sybilla (1992), en el procés creatiu del qual van intervenir més de quatre artesans.

Tal com sintetitza el blog Barcelona Fashion Press a la nova exposició «s’hi incorporen nous dissenys en els quals es poden veure peces significatives de la moda espanyola». Podràs descobrir tota aquesta síntesi visitant l’exposició «El cos vestit. Siluetes i moda, 1550-2015» i seguint-ne l’actualitat i comentaris a través de l’etiqueta #elcosvestit a les xarxes socials.

Ajuntament de Barcelona