Barcelona Cultura

2019 al Museu del Disseny: què estem preparant?

Amb les festes de Nadal i el Cap d’Any, arriba el moment de començar a pensar en els reptes i projectes per al nou any 2019. Per això us oferim una tria del que estem preparant el Museu del Disseny per als propers 12 mesos.

Un any de disseny social

El disseny social serà la nostra línia principal de treball al 2019. Ho veurem en la programació de la jornada “Disseny en família”, a les Jornades Disseny per Viure i a altres activitats i propostes que posaran l’accent, des de la pràctica i la reflexió, en aquest àmbit del disseny.

"El boom de la publicitat” (fins 31 març 2019)

L’exposició temporal que vam inaugurar el passat 13 de desembre i que podreu veure fins al 31 de març de 2019 fa un recorregut  per la publicitat comercial des del final del segle XIX fins a mitjan segle XX.

A "El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola. 1890-1950" hi trobareu 250 peces, imatges publicitàries icòniques de marques i productes d’ús quotidià. Les obres provenen de la Col·lecció Mateu Llinàs i Audet de Barcelona (llauna i cartró) i del Museu de Manises de València (ceràmica).

A més, per complementar l’exposició el 15 de gener començaran activitats paral·leles com el cicle de conferències, amb la participació de la comissària i directora del Museu del Disseny, Pilar Vélez, i destacats professionals com Lluís Bassat, Carolina Serra i Albert Isern, entre d’altres.

IV  Jornada de creativitat i tendències (14 abril 2019)

Al mes d’abril acollirem una nova edició d’aquesta jornada, que acosta les idees, conceptes i pràctiques innovadores de les grans tendències del mercat als professionals del disseny i de les indústries creatives a través de conferències, tallers i propostes de jornades.

Els punts de partida de la quarta edició de la “Jornada de creativitat i tendències” seran l’emoció i l’experiència multisensorial, i entre els caps de cartell destaquen el filòsof francès Gilles Lipovetsky i els britànics Bompas & Parr. En definitiva, estem preparant una jornada inspiradora que no us podreu perdre.

Retrospectiva "Joaquim Capdevila, joier” (octubre 2019)

En el marc dels Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T que organitza l’A-FAD, l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD, per a l’octubre estem preparant una mostra retrospectiva del joier Joaquim Capdevila, una de les figures clau de la “Nova joia catalana”.

Exposició “Victor Papanek: la política del disseny” ( 31 d’octubre 2019 -2 febrer 2020)

A finals d’octubre i fins al 2 de febrer del 2020 inaugurarem una de les grans exposicions de l’any al Museu del Disseny: “Victor Papanek: la política del disseny”, la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador, autor i activista Victor.

L’exposició pretén redescobrir Papanek com un dels pioners més influents del segle XX de l’enfocament d’un disseny social i ecològic que va començar els anys seixanta plantejant la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, uns temes d’una gran rellevància per al disseny actual. 

Ajuntament de Barcelona