Barcelona Cultura

4 peces de disseny gràfic del Museu que no et pots perdre

Falten poques setmanes perquè les sales de l’exposició permanent «El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)» del Museu tanquin, momentàniament, per completar el discurs i objectes presentats a l’espai a partir de juny. Mentrestant, et presentem una selecció de quatre peces de disseny gràfic que et sorprendran i que pots visitar fins al 2 d’abril!

Un toc de color a les cuines

Els pots dissenyats per Josep Baqués van donar color i alegria a moltes cuines dels anys setanta del segle passat. Trobaràs aquest i altres exemples de packaging que les marques utilitzaven per a les seves campanyes comercials.

De Jabones Capdevila…

A finals del segle XIX va néixer la publicitat tal com l’entenem avui dia. Però molts valors i idees queden lligats a cada moment històric. Així ho demostra el cartell de Jabones Capdevila i l’al·lusió al color de la pell. Corria l’època més dura de la dictadura Franquista (anys cinquanta), i les colònies espanyoles a l’Àfrica eren al pensament de molts ciutadans.

… a La Lechera i Nescafé

Alguna cosa va canviar en només un decenni, i així ho demostra el cartell comercial de La Lechera i Nescafé (1962), de Josep Pla-Narbona. Els colors, la composició i el missatge han canviat, de la mà dels grans canvis socials del moment: la Nova Cançó, els moviments culturals i polítics, etc.

Els reis mags en 3D

Sembla que els reis de cartolina dissenyats l’any 1963 per Carlos Vives van ser tot un èxit! I així ho corroboren les 15.000 unitats que va imprimir Editorial Niágara per a la primera edició. Vives compta amb un catàleg dedicat al seu vessant d’il·lustrador, editor i mag: «Somnis de paper».

Descobreix-ne moltes altres visitant l’exposició permanent de disseny gràfic. T’hi esperem!

Ajuntament de Barcelona