Barcelona Cultura

5 museus de disseny per a Setmana Santa

Aquests dies de Setmana Santa el Museu del Disseny estarà obert en el seu horari habitual, de 10 a 20 h, incloent-hi el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua. Però si ets dels que els agrada viatjar i aprofitar per escapar-te, per què no fas una visita a alguns dels museus de disseny que més ens agraden?

Col·lecció Alfaro Hofmann

No cal marxar gaire lluny per trobar objectes de disseny sorprenents. A Godella, València, hi pots visitar una col·lecció ben particular: el col·leccionista Andrés Alfaro Hofmann és el responsable d’agrupar més de 5.000 peces, especialment electrodomèstics.

La Louisiana danesa

A Louisiana, a 45 minuts de Copenhaguen, han viatjat fa poques setmanes algunes peces ceràmiques de Picasso que tenim al Museu. El motiu ha estat l’exposició «Picasso Ceramics», una de les mostres de ceràmica més grans que es recorden de l’artista malagueny, amb més de 160 objectes.

Una de còmics belgues

Brussel·les no és només la capital de la Unió Europea, sinó també del món del còmic. Tant si ets fanàtic de les tires il·lustrades com si no, és imprescindible una visita al Museu d’Art del Còmic. Si a més et consideres «tintinaire», a pocs quilòmetres tens el Museu Hergé, dedicat al repòrter i al seu gos fidel.

Vitra Design Museum

Frank Ghery i la marca de mobles Vitra es van aliar l’any 1989 per crear un edifici que mostrés la seva col·lecció de disseny. Ja sigui perquè t’apassiona l’arquitectura o pel teu interès en el disseny industrial i disseny de producte, no et pots perdre aquest espai a tocar de Basilea.

Una de disseny anglès

Fa poc més d’un any que va obrir un nou espai a l’oest de Londres, i ja és tot un referent de l’arquitectura i la museografia. L’esperit de les seves col·leccions, però, segueix sent el mateix des de 1989: posar l’accent en el disseny i els dissenyadors. Imprescindible si visites la ciutat del Tàmesi!

Ajuntament de Barcelona