Barcelona Cultura

"Adolf Loos. Espais privats" Premi de la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo

El catàleg de l'exposició Adolf Loos. Espais privats, ha resultat premiat pel jurat del concurs de Publicacions de la II Muestra de Investigación de la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo dins de l’àmbit de llibres.

Adolf Loos. Espais privats (editorial Tenov) és el catàleg de l'exposició homònima, coproduïda pel Museu del Disseny de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa", que va mostrar per primera vegada a Espanya una extensa mostra del treball d'aquesta figura de l'arquitectura vienesa, pioner del debat entre espais de vida pública i de vida privada i que es va rebel·lar contra la Secessió vienesa, proposant una economia en la construcció arquitectònica i el disseny, i recuperant els valors tradicionals del classicisme. La publicació, amb 284 pàgines sobre l'exposició i la figura de l'arquitecte, compta amb textos de vuit investigadors internacionals: Beatriz Colomina, Markus Kristan, Christian Kühn, Juan José Lahuerta, Christopher Long, Eva B. Ottillinger, Pilar Parcerisas (comissària de l'exposició) i Pilar Vélez (Directora del Museu del Disseny de Barcelona).

La XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo (XIV BEAU), convocada pel Ministeri de Foment, a través de la Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl, en col·laboració amb el Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) i la Fundació Arquia, va comptar enguany amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santander, la Fundació Botín i el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Cantàbria. El Jurat, format per arquitectes, urbanistes i representants de la cultura de reconegut prestigi, va escollir els projectes premiats basant-se en els seus valors innovadors, espacials, socials, culturals, tècnics i de qualitat, entre altres, així com per la seva relació amb la temàtica de la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo, Més habitar, més humanitzar.

Ajuntament de Barcelona