Barcelona Cultura

Celebrant la Bauhaus amb Carles Riart

La presència dels dissenys de Carles Riart al Museu s’ha incrementat més que mai. El seu oncle, Sr. Jordi Riart Ribera, n’ha fet una donació fa pocs dies. N’estem encantats!

Dues serigrafies commemoratives del 75è aniversari de la Bauhaus han passat a engrandir la col·lecció del Museu del Disseny. Aquestes creacions formen part del projecte engegat per la firma nord-americana Knoll International, que va convidar els seus dissenyadors a celebrar l’aniversari de la Bauhaus amb un homenatge creatiu.

Carles Riart havia realitzat el balancí Carles Riart Chair per a Knoll International l’any 1982. Ell i altres arquitectes i dissenyadors hereus de la Bauhaus (Marcel Bruer, Ludwig Mies van der Rohe, Eero Saarinen i Harry Bertoia) representaven diverses generacions de dissenyadors encarregats de crear productes innovadors. Avui dia, Knoll segueix desenvolupant dissenys sota la mateixa filosofia.

Les dues serigrafies de Carles Riart estaven emmarcades per uns marcs de fosa de bronze realitzats per l’escultor Manel Rovira i gravades amb la inscripció “A HOMAGE TO BAUHAUS” i “INSPIRED OBJECT”. Als dibuixos s’hi poden veure figurins del Ballet Triàdic (1922) d’Oskar Schlemmer, amb vestits de formes geomètriques pures, acompanyats per dues aquarel·les de la sèrie Ornaments i Abaloris del mateix Riart.

Les serigrafies se sumen a les 25 creacions que preserva actualment el Museu del Disseny, i que pots veure a l’exposicióDel món al museu”.

Ajuntament de Barcelona