Barcelona Cultura

Ceràmica al plat

El Centre d’Artesania de Catalunya ha organitzat una activitat paral·lela a «TAPAS. Spanish Design for Food»: l’exposició «Plats del dia», on recull peces de vaixella contemporània i d’autor i aprofundeix sobre LA TAULA.

Les obres de ceràmica recuperen importància progressivament, ja que els restaurants més destacats volen que els plats també formin part de l’experiència degustativa. Per aquest motiu no es basen en la ceràmica tradicional, sinó que recorren a la innovació i la renovació. La tradició s’ha adaptat a nous models versàtils i de qualitat gràcies als nous ceramistes en un sector de moda i molt exigent.

Aquestes peces formen part de l’increment de la col·lecció del Museu del Disseny i són la mostra de vaixelles encarregades per xefs com Albert Adrià, Jordi Cruz o Quique Dacosta.

Per aprofitar l’exposició s’ha preparat una taula rodona el dia 16 de maig on es presentaran els projectes més significatius de la confluència entre ceràmica i food design dels últims cinc anys. L’acte comptarà amb Juli Capella, comissari de l’exposició «TAPAS»; Rosa Cortiella, ceramista; i Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny.

Ajuntament de Barcelona