Barcelona Cultura

Cinc revistes en línia de disseny que no et pots perdre

Si estàs interessat en el disseny però no tens temps per consultar el Centre de Documentació del museu, et presentem cinc revistes digitals que et faran estar al dia sempre que estiguis connectat a la xarxa.

  • Design Observer. La revista està centrada exclusivament en el disseny. No només actualitza diàriament els seus continguts sobre les últimes tendències, sinó que posa en relleu conferències i ofertes de feina arreu del món. Si et fa mandra llegir o ets una persona multitasca que vol estalviar temps, consulta la secció de podcasts i trobaràs entrevistes i articles que et faran estar al dia amb només uns auriculars.
  • Work Design Magazine. Publicació especialitzada en el disseny d’oficines i llocs de treball, des de despatxos petits a grans edificis, passant per garatges i espais exteriors, que deixa de banda la manera tradicional d’enfocar aquests espais. Conté projectes, productes i casos d’estudi particulars molt pràctics, presentats en articles i vídeos que es poden extrapolar a altres situacions.
  • How. Revista destinada a l’aprenentatge del disseny d’una manera propera, fresca i juvenil. A les seccions pots consultar podcasts propis, tutorials, cursos en línia d’eines per dissenyar (fotografia, il·lustració, etc.), trobades o una borsa de treball. En una línia molt pràctica, aborden temes per aprendre a dissenyar, però també van més enllà i donen consells sobre la futura relació empresarial: guanyar clients, vendre el portafolis o superar moments d’estancament creatiu.
  • Designboom. El disseny no n’és el tema exclusiu, ja que també combina apartats sobre arquitectura, art i tecnologia actuals. L’exemple més clar és l’apartat destinat únicament a oficines on els articles tracten els quatre temes principals de la revista. Si no domines l’anglès, pots consultar la versió en espanyol, tot i que els continguts no són els mateixos i estan menys actualitzats.
  • Acabem la selecció a casa nostra, amb Diario Design. La revista barcelonina fuig de tecnicismes i s’acosta a dissenyadors, interioristes i arquitectes. Destaca la secció «Gente Slowkind», en la qual podem entrar en la vida de professionals del  disseny gràcies a entrevistes en primera persona que ens descobreixen novetats i idees creatives.

I tu, quina revista digital de disseny acostumes a fullejar?

Ajuntament de Barcelona