Barcelona Cultura

Composició, línies i llum

Pensa en un arquitecte/arquitecta i afegeix-li la seva passió per la fotografia. O un fotògraf/fotògrafa apassionat per l’arquitectura. Mescla’ls amb un xic de creativitat i moltes ganes de compartir. Per acabar, «puja-ho» a Instagram. El resultat: una tria de 6 instagramers d’arquitectura que et recomanem seguir.

Luis Rodríguez (@luison): 4.762 fotografies / 99.239 seguidors

Per a aquest arquitecte, la professió va lligada per defecte a la fotografia. Va crear compte a Instagram només 12 dies després d’haver nascut aquesta xarxa social (el 6 d’octubre de 2010), i la seva afició per la street photography el va dur a crear el col·lectiu La Calle es Nuestra fa poc més d’un any.

Roc Isern (@stoptheroc): 704 fotografies / 145.769 seguidors

Arquitecte tècnic de professió i fill de fotògraf, fa cinc anys que Roc Isern va obrir el seu primer compte a Instagram, amb fotografies generals d’edificis, principalment de Barcelona. Posteriorment va obrir @BarcelonaFacades, centrat en façanes. Normalment les instantànies les fa amb una càmera de fotos mirrorless i les edita i les puja des de la tauleta.

Nazaret Sánchez (@nazaret): 627 fotografies / 145.478 seguidors

Tot i que no està especialitzada en fotografia d’arquitectura, un cop d’ull al seu compte d’Instagram posa de manifest que li agraden les composicions amb edificis. Fanàtica de la xarxa social des que va començar a fer fotos amb un dels primers iPhones, aquesta administrativa tarragonina té una gran habilitat per la composició i una evident debilitat pel blanc i negre.

Nicanor García (@nicanorgarcia): 3.573 fotografies / 736.400 seguidors

Si la xifra de seguidors és important per a tu, el compte d’aquest arquitecte i fotògraf barceloní és un imprescindible. A Instagram des del 2012, les seves fotografies no enganyen sobre la seva professió i, més enllà de l’ús de filtres, demostren un gran domini de la composició i la llum.

Sebastian Weiss (@le_blanc): 705 fotografies / 206.245 seguidors

Si el que t’agrada és el minimalisme i composicions que no entens com poden haver passat per la ment d’algú, no et pots perdre les imatges d’aquest fotògraf d’arquitectura alemany. Per alguns massa fredor; per a d’altres, la perfecció.

Arxius d’arquitectura (@arxiusarquitectura): 1.260 fotografies / 18.359 seguidors

Acabem la tria amb un compte col·lectiu, fruit d’un projecte de catalogació i divulgació del patrimoni arquitectònic i del disseny d’interiors realitzat a Catalunya.

Ajuntament de Barcelona