Barcelona Cultura

Creix el fons patrimonial del Museu

El Museu del Disseny ha vist incrementat el seu fons patrimonial gràcies a tres donacions recents.

La Família Grifé i Rubio, ha fet donació de tres peces dissenyades per l’arquitecte Andreu Audet i Puig (1868-1938) per a la Casa Francisca Bruguera, a Cerdanyola del Vallès, vers 1933. Per les seves característiques estilístiques s’insereixen en el racionalisme propi de l’època, amb un fort component Art Déco que les converteixen en uns excel·lents exemples d’aquest estil a Catalunya, del que el Museu no posseïa cap exemple igual ni del mateix autor.

Una altra donació important ha sigut la realitzada pel sr. Josep Joan Teruel i Samsó, dissenyador industrial i arquitecte paisatgista que compta amb una llarga experiència professional en el camp del disseny industrial i el desenvolupament de nous productes, una àmplia cartera de clients nacionals i internacionals, i una trajectòria professional reconeguda amb premis i distincions i referenciada en diverses publicacions. Les peces donades, amb destí a la Col·lecció de Disseny de producte, són objectes de mobiliari i il·luminació, unes de les seves especialitzacions, junt amb l'equipament urbà i d'ús públic.

D'altra banda, la Col·lecció d'Arts Decoratives s'ha vist incrementada amb la donació de la sra. Victoria Cantavella, descendent de l’arquitecte Jeroni Granell i Manresa (1867-1931), que ha donat al Museu del Disseny, un conjunt de menjador i saló que Granell va projectar per a la seva casa particular l’any del seu casament. Són peces molt interessants per la seva raresa, atès que no es coneixen altres mobles de Granell, qui va crear junt amb el vidrier Rigalt l’empresa de vitralls artístics Rigalt i Granell, de la qual el Centre de Documentació i Arxiu del museu en conserva el fons.

Ajuntament de Barcelona