Barcelona Cultura

Del Llum BCN 2019 a les llums del Museu

Per segon any consecutiu, el Llum BCN 2019 torna a il·luminar Poblenou el cap de setmana del 15, 16 i 17 de febrer. Milers d’artefactes lumínics transformaran els carrers de l’antic barri industrial en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure a través de la llum com a mitjà creatiu. Fa segles, un festival com aquest era totalment impensable, però a poc a poc els artefactes lumínics han anat evolucionant fins a arribar a fusionar-se amb innovadores tècniques com la il·luminació dinàmica, la projecció a gran escala i els entorns interactius que ens permeten entendre la llum com ho fem avui en dia.  

Des del Museu del Disseny, tenim molt present que en el futur només podrem entendre com vam viure si coneixem aquells objectes que vam tenir al nostre costat, alguns d’ells part avui del nostre patrimoni. En conseqüència, cadascuna de les peces de l’exposició permanent Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural és considerada una mostra representativa del disseny del seu temps i de les diverses aportacions materials i tècniques proposades pels seus autors, així com del seu ressò sociocultural.

D’aquesta manera, les llums de l’exposició ens permeten realitzar un recorregut inaudit per la història de la il·luminació. Des del llum de peu d’alumini de GATCPAC (1932), fins a la primera lluminària LED per reflexió total del món –el fanal Lola (2011)–, passant per la llum de suspensió de José Antonio Coderch (1957) descrita per Picasso com “la làmpada moderna més bonica del món”. Aquest cap de setmana, aprofita el festival i apropa’t al Museu per descobrir on guardem la llum.

 

Ajuntament de Barcelona