Barcelona Cultura

Descobrint el dissenyador Pedro Rovira a Twitter

L’exposició «Pedro Rovira, de la alta costura al prêt-à-porter. Col·lecció Antoni de Montpalau» del Museo del Traje de Madrid ens ha fet descobrir la figura i creacions del dissenyador badaloní Pere Rovira Planas, més conegut com a Pedro Rovira. No només a través de l’exposició que es podrà veure fins al 18 de febrer, sinó també gràcies a Twitter i la iniciativa #LunesdeModa. Què hem descobert?

Una nova concepció de la moda

Pedro Rovira va saber adaptar-se als canvis socials dels anys seixanta i setanta del segle passat, dirigint-se a una clientela cada vegada més nombrosa i utilitzant nous materials per als seus dissenys.

Abanderat del prêt-à-porter

Va ser un dels màxims implicats en la consolidació del prêt-à-porter al nostre país i, al mateix temps, va treballar la producció en sèrie per comercialitzar els seus dissenys a nivell nacional i internacional.

Un estil funcional i de volums 

Rovira va decantar-se sempre pel prisatge, els volants i les capes, i es va interessar pels volums i les formes gràcies a les creacions de Cristóbal Balenciaga. Va treballar prioritàriament la funcionalitat i la comoditat dels vestits.

Reconeixement internacional

Moltes de les seves peces van ser presentades en esdeveniments de moda nacionals, com els Salones de Moda Española. Però també va saber obrir-se al mercat internacional, ja des dels anys 50, i va participar a desfilades a Venècia, Frankfurt o Estocolm.

 

[Recull complet de #LunesdeModa a Storify]

Ajuntament de Barcelona