Barcelona Cultura

«Destapant» la gastronomia i el disseny

Després de deu setmanes degustant «TAPAS. Spanish Design for Food», l’exposició arriba al seu punt final el diumenge 21 de maig. I quina millor manera d’acomiadar la mostra que recordant les frases que ens van deixar dissenyadors i cuiners a l’activitat «Diàlegs».

Javier Bonet, xef i propietari de diversos restaurants a Madrid i Mallorca

 «Moltes vegades m’interessa més la imatge del producte i transmetre alguna cosa a través d’ella que no pas el sabor en ell mateix.»

Martí Guixé, dissenyador i expert en food design

«Com a dissenyador m’interessa el menjar que està dissenyat, que és econòmic i funcional. El 2037 el menjar passarà de ser objecte a ser subjecte.»

Ferran Adrià, director d’elBulli Foundation

«Al restaurant El Bulli vam crear per primera vegada un taller de disseny, que després es complementava amb la cuina. Actualment estem desxifrant aquest tipus de disseny amb ELISAVA.»

Luki Huber, dissenyador industrial col·laborador d’El Bulli

«Una cullera, un ganivet o una forquilla no formarien part del disseny de producte, sinó del food transport. A l’inici treballàvem a El Bulli sense motllos i, per tant, es tractava de disseny artesanal.»

Jordi Roca, xef al Restaurant El Celler de Can Roca

«És precisament aquesta disputa permanent entre el disseny i la cuina la que m’obliga cada dia a millorar més i a fer-ho tot encara molt més deliciós.»

Andreu Carulla, dissenyador industrial col·laborador d’El Celler de Can Roca

«A El Celler de Can Roca vaig tenir la sort de treballar sense cap límit, amb una llibertat artística total que t’empeny a crear i a anar sempre més enllà.»

Si no vas poder acudir als Diàlegs entre Gastronomia i Disseny, pots veure els vídeos a la nostra videoteca.

Ajuntament de Barcelona