Barcelona Cultura

Dissenyant el futur: què t’ha preparat el 2018 al Museu del Disseny?

Després de tres anys instal·lats a la plaça de les Glòries, el passat 2017 ha estat un any de xifres rècord al Museu del Disseny. Heu gaudit de les exposicions més de 223.000 visitants, especialment amb  «David Bowie is» i la gustosa «Tapas. Spanish design for food»; més de 2.000 famílies ja sabeu què és gaudir dels tallers de disseny el cap de setmana; el Centre de Documentació ja compta amb més de 200.000 documents i vora 28.000 visitants; i finalment, l’increment patrimonial i documental ha comptat amb més d’un centenar de donacions des del 2014. Però, què t’espera aquest 2018 que tot just acaba de començar?

El disseny gràfic, protagonista

Si durant el 2017 el museu ha incorporat 12 nous vestits per actualitzar l’exposició «El cos vestit», enguany serà l’exposició de disseny gràfic que s’ampliarà i complementarà a partir del mes de juny. El període entre 1980 i 2003 acollirà les transformacions del disseny gràfic amb exemples de l’àmbit català i espanyol.

Quatre noves exposicions

Més enllà de l’exposició sobre disseny gràfic i de l’exposició sobre Adolf Loos, estem treballant en dues mostres temporals. La primera és «Design Does. Allò que el disseny fa», que, a partir del 23 de març, presentarà quinze projectes de dissenyadors locals i internacionals per mostrar el valor social, humà i cultural del disseny. I a finals d’any seguirem parlant de disseny gràfic, aquesta vegada sobre «Publicitat sobre llauna, cartró i rajola (1890-1960)» (desembre de 2018), una exposició on es mostrarà el procés productiu, les diverses tècniques i exemples de publicitat  a través de 2.500 peces.

Nous tallers familiars

Els caps de setmana en família han resultat un èxit l’any 2017. Així que hem decidit ampliar l’oferta de diumenge amb dos nous tallers: «Objectes que creen objectes» sobre creació de motlles i «Exlibris, Pitribis!».

Esperem celebrar amb tu una entrada d’any espectacular i carregat de novetats i disseny!

Ajuntament de Barcelona