Barcelona Cultura

Disponible el vídeo del Workshop Disseny per l'aprofitament dels aliments

El malbaratament alimentari és un dels problemes de la societat actual i el disseny hi té un paper fonamental per oferir solucions. Per aquest motiu Nevera Solidaria, Espigoladors, PAA (Plataforma Aprofitem els Aliments), Mercabarna i Gastrofira han organitzat la jornada «L’aprofitament dels aliments. Un camp per desenvolupar solucions des del disseny».

L’acte tindrà una sessió de presentació i taules rodones per conèixer quines són les iniciatives d’aprofitament que hi ha al llarg de la cadena alimentaria, des del camp fins la taula.

Durant la primera part, Paco Muñoz, vicepresident de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) explicarà en què consisteix l’aprofitament dels aliments, el seu marc global, la situació actual i les limitacions i expectatives de futur . Posteriorment, Juan Marcos de Miguel, cap del Servei de Salut Pública del Vallès Occidental Oest i iniciador del projecte Nevera Solidaria a Catalunya, exposarà quina és la normativa vigent en aquesta matèria i quins són els límits o consideracions a l’hora crear solucions des del disseny.

A la sessió també es presentaran els projectes sorgits durant els mesos de març i abril al workshop «Disseny per l’aprofitament dels aliments», fet en col·laboració amb el FAD i Veritas, amb 29 estudiants d’escoles de disseny i arts plàstiques de la ciutat. Veure el vídeo

Acabarem amb la taula rodona conduïda per Diletta Parente, periodista i cofundadora de la PAA, per compartir iniciatives per a l’aprofitament alimentari, en la qual participaran:

-          Mireia Barba, responsable del projecte Espigoladors i membre fundadora de la Plataforma Aprofitem els Aliments

-          Josep Tejedo, director general de Mercabarna

-          Bernat Benito, Executive Chef/Production Manager de de Gastrofira.

 

Activitat lligada a l’exposició «TAPAS. Spanish Design for Food»

 

Data: Dimecres 19 d’abril, 18.30 h

Lloc: Auditori del Museu del Disseny

Preus: Entrada gratuïta. Aforament limitat

Ajuntament de Barcelona