Barcelona Cultura

Dissenyes o treballes? Una exposició accessible

El passat mes de juny el Museu del Disseny va inaugurar l'exposició “Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”, focalitzada a explicar les maneres que ha trobat el disseny gràfic per abordar les principals transformacions polítiques i socials al llarg de les dècades dels 80 i dels 90.

Gràcies a Wheris, l'aplicació gratuïta per telèfons mòbils, i amb la col·laboració de l'Institut Municipal per a les Persones amb Discapacitat (IMPD) i l'Ajuntament de Barcelona, les persones amb discapacitat visual només han d'acostar el mòbil a alguna de les peces de l'exposició que incorporen l'accessibilitat per escoltar una audiodescripció de la peça (realitzada per Access Friendly).

En total són set les peces seleccionades, una per cada àmbit de l'exposició, perquè que siguin accessibles a tot el públic. També s'ha creat una versió tàctil de les peces seleccionades amb diverses textures i relleus (Esparbé i Touch Graphics Europe).

Wheris va ser un dels guanyadors en el concurs 'Apps per a tothom' i va ser reconegut pel jurat com la millor aplicació de nova creació amb el premi ‘Best New App’.

Ajuntament de Barcelona