Barcelona Cultura

Dissenys creatius i sostenibles

Com cada any, el dia 22 d’abril arriba marcat a l’agenda del món del disseny: se celebra el Dia de la Terra, per tal de fomentar i sensibilitzar la població sobre els problemes del medi ambient. Per aquest motiu, hem volgut fer un recull de tres projectes de disseny que poden millorar la sostenibilitat del planeta.

Podem viure sense plàstic?

Aquesta és la gran pregunta que ens llança l’exposició «Design Does», entre 14 més. I tot just el projecte Skipping Rocks, basat en la filosofia zero waste, lluita contra un dels grans enemics actuals del medi ambient: les ampolles de plàstic. Per això han creat un packaging sostenible per beure aigua fabricat a partir d’algues i que emet zero contaminants. L’has tastat?

Impressores 3D i residus plàstics

L’altra cara de la moneda: els residus plàstics abocats al mar. Què podem fer-ne? La marca Adidas i el dissenyador Alexander Taylor han començat a posar-hi remei: han unit els residus plàstics amb la tecnologia de les impressores 3D. El resultat? Un nou calçat esportiu fet a partir d’aquests residus, i que  també pots descobrir a l’exposició «Design Does».

Una casa 100% sostenible

El món de l’arquitectura també explora constantment diverses opcions de materials, mètodes i tècniques per fer que les nostres llars siguin cada vegada més eficients energèticament parlant. L’institut nord-americà Ecosa ha anat més enllà i ha projectat un habitatge completament sostenible, basant-se en contenidors marítims en desús. Te’n construiries un d’igual?

Si vols conèixer més projectes i idees sobre sostenibilitat, no et perdis els vídeos i les conferències de la Primera Jornada de Disseny per Viure. Sostenibilitat Urbana que va tenir lloc al Museu del Disseny.

Ajuntament de Barcelona