Barcelona Cultura

Donació de l'arxiu de l'esmaltador Eduard Bosch

El Centre de Documentació del Museu del Disseny ha incorporat al seu fons l'arxiu de l'esmaltador Eduard Bosch. Es tracta d'un material que mostra les relacions existents entre aquests professionals, vinculats a l'artesania i les arts decoratives, i el disseny.

Eduard Bosch (Barcelona 1924-1969) es va formar a l'Escola Massana entre 1942 i 1946 i va destacar en les classes de dibuix. Ben aviat va iniciar la seva tasca com a esmaltador, establint un taller propi al seu domicili i especialitzant-se en l'esmaltat de peces de joieria que li encarregaven professionals com Aureli Bisbe, Eduardo Flores, els germans Serrahima, Enrique Buxeda o l'empresa D'Orley Joyeros. També va treballar per a alguns artistes com Domènec Fita.

Malgrat la seva mort prematura el 1969, l'arxiu s'ha conservat gràcies a les seves filles i està integrat per documentació que fa referència al proveïment de materials i utensilis per al desenvolupament de la seva activitat, una sèrie de llibres de registre amb les dades dels encàrrecs rebuts i duts a terme entre 1953 i 1970, que permeten resseguir el tipus de treballs realitzats i els clients per a qui treballava. Per últim, el fons consta d'esbossos, on s'indiquen les paletes de colors dels diferents esmalts, i també de dibuixos de motius decoratius i dissenys de peces.

Ajuntament de Barcelona