Barcelona Cultura

Donació del dissenyador industrial Ramon Benedito Graells

El dissenyador Ramon Benedito Graells (Barcelona, 1945) en nom de l’estudi de disseny Benedito Design ha fet donació al Museu del Disseny de Barcelona, amb destí a la Col·lecció de Disseny de producte, de diverses peces dissenyades per ell entre 1975 i 2013.

Les peces donades són el telèfon Mural T-1 (1975) per a Fermax Electrónica (inclou la maqueta), l’ordinador Dragón 200 (1985) per a Eurohard SA, la pistola per a treballs de construcció Desa (1990) per a Desa (Desarrollos Especiales de sistemas de Anclaje), el monitor Loft (2004) també per a Fermax, el Wok Castey (2007) per a Castey, quatre teules Lògica Plana (2010) per a Cobert Tejas Ibérica S.L.U. (Part Of Braas Monier Building Group) dissenyades conjuntament amb Gae Benedito Prat (Barcelona, 1975), la cassola Sabora (2012) per a Sabora i el Videoporter Smile 3,5" de superfície (2013) igualment per a Fermax. La donació també inclou un seguit de material documental referit a aquestes peces, com esbossos, còpies de plànols, articles de revistes, fullets publicitaris i el seu catàleg comercial. Aquest fons es podrà consultar properament al Centre de Documentació i Arxiu del Museu del Disseny.

Aquest lot completa el fons que el Museu ja tenia del dissenyador, onze peces signades per Ramon Benedito així com altres dues com a membre del grup Transatlàntic.

Benedito Design és un estudi de llarga trajectòria i prestigi, creat el 1973 i on hi conviuen còmodament conceptes de disseny semiartesanal i productes d’alta tecnologia, projectes de petites i de grans inversions. La seva principal àrea d'activitat és el disseny d’aparells electrònics i informàtica, instrumental tècnic i científic, màquines i eines, il·luminació, equipament domèstic, elements per a instal·lacions i per a la construcció, envasos, packaging i mobiliari.

Ente altres guardons, el 1992 el dissenyador industrial Ramon Benedito va guanyar el Premi Nacional de Disseny.

Ajuntament de Barcelona