Barcelona Cultura

D/O/T: la segona vida d’una tipografia molt animada

Que l’elecció de la tipografia és clau en el disseny gràfic, ningú ho posa en dubte. Per això era també tan important en la imatge gràfica de la nova exposició «Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003», que obre les portes aquest cap de setmana al Museu del Disseny.

Els responsables de la imatge gràfica de l’exposició, David Torrents i Alba Font, van convidar dos experts dissenyadors de tipografia (Íñigo Jerez i Andreu Balius), i la seva tasca inclou les tipografies dels cartells i les que apareixen en el disseny de l’espai expositiu.

A més, Íñigo Jerez ha donat una segona vida a Blak, una família tipogràfica dissenyada per ell mateix entre el 2001 i el 2004 que juga de manera exagerada i provocativa amb les formes tipogràfiques i geomètriques. La nova variant, més condensada, s’anomena D/O/T i s’ha convertit en una «variable font» que facilita el moviment i l’animació.

Dos experts en disseny tipogràfic

Íñigo Jerez és soci fundador i director creatiu de l’estudi Extra Estudio. També és professor de l’escola Elisava, on codirigeix un màster en creació tipogràfica.

Andreu Balius, de l’estudi Typerepublic, també dona classes a Elisava i al màster d’Arts Digitals de la Universitat Pompeu Fabra.

 

Ajuntament de Barcelona