Barcelona Cultura

El ceramista Toni Cumella, Premi Nacional d'Artesania

El ceramista Toni Cumella, Premi Nacional d’Artesania

Des del Museu del Disseny felicitem al ceramista Toni Cumella pel Premi Nacional d’Artesania que atorga la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

El premi reconeix “la seva trajectòria incorporant la ceràmica a l’arquitectura contemporània i d’autor, la seva constant difusió de l’ofici i la col·laboració amb el món acadèmic i que ha donat continuïtat a una nissaga d’artesans que prestigien la ceràmica a nivell internacional”.

El treball de Toni Cumella va estar molt present a l’exposició “D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura” que va organitzar el Museu del Disseny el 2016, en la que es mostraven diversos elements de ceràmica emmotllada o extrudida, vidrada o no, realitzats per Cumella per a projectes d’estudis d’arquitectes com Alejandro Zaera, Renzo Piano, Francisco Mangado o Enric Miralles, i d’artistes com Frederic Amat.

La col·lecció del Museu compta amb peces ceràmiques de Toni Cumella, algunes de les quals es poden veure a l’exposició “Extraordinàries. Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)”.

La Generalitat també va atorgar el Premi Prestigia, que reconeix la contribució al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat, a l’Associació Ceramistes de Catalunya, per l’organització del Congrés Internacional de la Ceràmica del 2016 que va tenir com a col·laborador i seu el Museu del Disseny.

Ajuntament de Barcelona