Barcelona Cultura

El disseny també s’escolta: sis podcasts per descobrir

Més enllà de les gravacions de programes de ràdio que podem escoltar a la carta, els podcasts amateurs però realitzats per professionals apassionats són una excel·lent plataforma de difusió, debat i aprenentatge. I el món del disseny no s’escapa d’aquest fenomen. Et proposem una selecció  «blogs sonors» inspiradors (la majoria en anglès).

Redio Podcast

L’associació RED (Reunión Empresas de Diseño) té un podcast sobre disseny a la xarxa de podcasts de SpainMedia Radio. Parlen de tota mena de temes:  disseny de mobles, tèxtil, etc. I, molt sovint, amb convidats de prestigi.

OFN Podcast

L’il·lustrador Andrés Sanchís ofereix amb el seu podcast una visió més humana i propera del món del disseny, lluny de la frivolitat «hipsteriana». Com a curiositat, la portada de cada capítol té un disseny diferent (com si fossin portades de CD).

Design matters

La dissenyadora i professora Debbie Millman va iniciar el 2005 aquest podcast pioner que ja suma més de 260 episodis. Actualment es produeix des de l’estudi per a podcasts de la School of Visual Arts de Nova York, on Millman dirigeix un màster en branding, i hi participen professionals d’infinitat de disciplines.

The Poster Boys

Brandon Schaefer i Sam Smith són dos reconeguts dissenyadors de posters o cartells de cinema. En cada episodi del seu podcast presenten una tria (sobretot dels anys 80 i 90) que permet fer un apassionant viatge pel disseny gràfic vinculat a la indústria cinematogràfica.

Obsessed with Design

El podcaster Josh Miles entrevista en cada programa diferents dissenyadors per parlar de totes les àrees del disseny amb l’objectiu de conèixer què és el que els converteix en únics. L’objectiu és buscar la inspiració i conèixer les històries personals que hi ha al darrere de grans dissenyadors.

Adventures In Design

El podcast del dissenyador Mark Bricke acosta cada matí, de dilluns a divendres des de Califòrnia, les històries de dissenyadors i il·lustradors d’arreu del món.

Ajuntament de Barcelona