Barcelona Cultura

El Museu del Disseny visita el London Design Festival

Una representació de l'Ajuntament de Barcelona, entre els quals es troben Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona i David Chéliz, gerent del Disseny Hub Barcelona, ha visitat, conjuntament amb el BCD Barcelona Centre de Disseny, el London Design Festival que se celebra del 15 al 23 de setembre a la capital anglesa.

El programa del festival, que celebra aquest any la seva 16a edició, inclou diversos esdeveniments amb la participació d'empreses i dissenyadors de Barcelona.  Sota la marca Inspired in Barcelona, el BCD Barcelona Centre de Disseny presenta, acompanyat de la promoció de l'Ajuntament de Barcelona, una col·lecció de marques i dissenyadors que s'han inspirat en els valors, l'excel·lència i l'estil de vida de Barcelona, a la London Design Fair 2018. Amb més de 550 expositors de 36 països, la mostra mou anualment més de 28.000 usuaris entre públic general, arquitectes, dissenyadores d'interiors, premsa i públic expert en disseny. Els assistents poden veure les novetats i tendències en mobles, il·luminació, téxtil, materials i instal·lacions conceptuals de tot el món.

Cinc empreses catalanes presentaran la seva tasca creativa a la stand Inspired in Barcelona: Design Editions:

Barcelona Rugs
Una marca que representa la personalitat elegant i modernista de Barcelona, font d'inspiració. Pretén aconseguir una perfecta harmonia entre el disseny, la qualitat i el producte final en totes les seves catifes. Totes les seves col·leccions estan fetes a mà.

Nutcreatives
És un estudi de ecodisseny de Barcelona que té com a objectiu oferir productes que tinguin un impacte positiu en el medi ambient i la societat. Per aquest motiu, han començat amb la producció de la seva pròpia gamma de mobles, Noem, amb els valors sostenibles, la simplicitat i la funcionalitat que intenten posar en els seus dissenys.

Sergi Ventura
Dissenyador i editor de productes al que li agrada desafiar les fronteres de l'art i el disseny per explorar la bellesa dels objectes racionals i convertir-los en peces amb detalls i significats. El resultat són dissenys emblemàtics amb utilitat i bellesa amb l'objectiu de decorar espais singulars.

Toru
És una empresa artesanal i de disseny que produeix un senzill disseny de mobles amb materials exquisits. Interessats en explicar històries a través d'objectes buscant noves funcionalitats i l'ús de qualitats materials, els seus productes estan fets a mà per artesans locals. Fundada el 2015 per Jordi Ribaudí, l'empresa amb seu a Igualada té les seves arrels en la indústria local del cuir.

Tothora
Apassionats del temps, que els porta a dissenyar i fabricar escultures de temps. Creen peces exclusives amb un caràcter mediterrani real i fet a mà a Barcelona amb maquinària alemanya.

Ajuntament de Barcelona