Barcelona Cultura

En record de l’Anna Calvera

L’equip del museu i un seguit de persones properes hem volgut recordar, amb un acte el passat 20 de març, la dissenyadora Anna Calvera, que ens va deixar el passat mes de febrer.  I ho hem volgut fer a través de la seva col·laboració amb el Museu i de les seves principals aportacions bibliogràfiques, especialment amb l’exposició «El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)», en la qual la dissenyadora hi va tenir un paper clau.

Anna Calvera ha estat historiadora, assagista i dissenyadora gràfica. Dotada sempre d’una gran capacitat d’anàlisi era capaç d’entendre les necessitats i les mancances que calia suplir per fer del disseny un tema «normalitzat» al nostre país, tant des de l’òptica conceptual, com professional, bibliogràfica o docent. I, per descomptat, d’abordar-les i fer-hi aportacions: impulsant projectes, creant associacions, organitzant congressos internacionals, i un llarg etcètera, compartit amb un gran nombre de professionals, col·legues i amics. Bona coneixedora del panorama internacional, treballava alhora en el món local, fent el salt del particular a l’universal i viceversa.

La dissenyadora va ser una de les comissàries de l’exposició «El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)», oberta al públic durant la inauguració el 13 de desembre de 2014. No només era una exposició, sinó també alhora un increment de col·leccions: ella proposà una sèrie d’autors i d’obres i amb ella vam anar a buscar-les, tant a Barcelona com a Madrid.

Podeu trobar els textos i el contingut d'aquest acte en AQUEST DOCUMENT ADJUNT (PDF)

Descarregar àudio de l'acte

 

Ajuntament de Barcelona