Barcelona Cultura

«Ens encanta treballar el food design per alegrar la vista amb una presentació pensada de la millor manera»

La Sandra i en Salvador representen la segona generació de pastissers de la família Sauleda, que després de 50 anys d’activitat i expansió van arribar al Museu del Disseny l’any 2015 per deixar els visitants amb bon gust de boca. En el seu dia a dia experimenten constantment amb el food design i les possibilitats infinites i creatives del món del packaging.

 

Compteu amb cinc pastisseries en actiu a tot Catalunya. Quin és el vostre signe identitari?

La qualitat, la tradició, l’artesania, el producte de proximitat i de temporada… tenen un pes molt important, amb l’objectiu de fer gaudir sempre els nostres clients.

Després de mitja centúria treballant el món del dolç (i del salat), quin canvi generacional heu experimentat pel que fa a la manera de treballar el food design?

L’evolució és bàsica, tant amb les noves propostes com amb els mètodes d’elaboració que experimenten amb noves tecnologies. Ens encanta treballar el food design per alegrar la vista amb la presentació pensada de la millor manera i satisfent tots els sentits.

El packaging és també un dels vostres forts, tal com hem vist amb el «Panettone. Panettwo. Panetthree». Què creus que aporta als qui us fan una visita a la cafeteria del Museu?

A mi personalment em ve divertimento, simpatia, alegria: tots sabem que el menjar entra primer per la vista! Per a nosaltres el fet de ser a la cafeteria del Museu de Disseny es tot un repte i un luxe, i ens visita un públic molt sensible als productes que oferim.

Al Museu del Disseny treballeu per vincular exposicions com «Tapas. Spanish Design for Food» amb un gran aliat: el paladar. Quines propostes teniu al cap per als propers mesos?

Doncs sí, és molt divertit poder treballar conjuntament amb les exposicions. Aquest fet ens fa sempre estar molt atents i actius amb les nostres propostes, per tal de poder dissenyar diferents plats, aperitius o postres que ens donin tot el que volem transmetre en cada moment.

I per acabar, no podia faltar un bon menú de Nadal. Alguna sorpresa que ens tingueu preparada?

Hem treballat de valent per poder sorprendre els nostres clients: un torró de cheese cake sorprenent, un tradicional carquinyoli transformat en torró o un pastís Tatin de tomàquets amb textures de bacallà que els àngels hi canten! Tenim moltes altres propostes al catàleg de Nadal, amb plats amb un disseny equilibrat, buscant diferents textures i colors.

Ajuntament de Barcelona