Barcelona Cultura

Èxit de la BDW més internacional

Una setmana, 120 activitats i 20.000 participants més tard, la Barcelona Design Week 2017 ha tancat les seves portes. L’esdeveniment ha superat les xifres d’anys anteriors i ha augmentat en gairebé una quarta part el nombre de participants internacionals procedents de 67 països diferents. Però quines idees han destacat durant l’esdeveniment? Te’n fem un resum.

Durant el BDW Congress s’ha incidit en la necessitat de combinar diverses disciplines per assumir reptes de futur i treballar-hi, com poden ser la biologia o la tecnologia. En aquests reptes, els dissenyadors hi tindran molt a dir com a «creadors, guies i integradors» de la transformació social i la sostenibilitat adaptada als diferents usuaris.

Aquest vessant més social s’ha vist reflectit en la conferència inaugural vinculada al desenvolupament creatiu a l’Àfrica, en el taller «Homeless Fonts» de la Fundació Arrels o en l’exposició «Krea. Mirades diferents en processos creatius» de persones amb alguna discapacitat, sense llar o en situació de marginalitat, i que es pot visitar al Museu del Disseny fins al 31 d’agost.

Una gran novetat: el «Talent Show» dirigit pel dissenyador Óscar Guayabero i que ha presentat els diversos projectes transformadors creats per joves talents del disseny a Barcelona. Un exemple de caire social ha estat la campanya gràfica del Dia Internacional dels Refugiats a Barcelona presentada pels alumnes de l’IED Barcelona.

I un darrer apunt de futur: la Barcelona Design Week 2018 tindrà lloc del 7 al 14 de juny. Què ens oferirà la 13a edició?

 

 

Ajuntament de Barcelona