Barcelona Cultura

Èxit de participació en el primer col·loqui sobre moda i tèxtil

Durant els dies 17 i 18 d’aquest mes de novembre, Terrassa s’ha convertit en la capital del tèxtil i la moda, tal com ho va fer durant els segles XIX i XX, en ple apogeu de la indústria tèxtil a la ciutat. El Primer Col·loqui d’Investigadors en Tèxtil i Moda ha aplegat més d’un centenar de participants al Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT).

Organitzades pel Grup d’Estudis de Tèxtil i Moda de la Fundació Història del Disseny, les jornades han servit per reunir experts en els camps del tèxtil i la moda que han compartit els seus coneixements i noves línies d’investigació sobre tints, matèries primeres, disseny de teixits o transferència tecnològica.

Durant el col·loqui els participants han tingut l’oportunitat de descobrir l’exposició permanent «El cos vestit, siluetes i moda (1550-2015)» del Museu del Disseny. Precisament una de les comissàries d’aquesta exposició i conservadora de les col·leccions de tèxtil i moda del museu, Sílvia Ventosa, ha estat una de les ponents de les jornades.

Ben aviat el portal web de la Fundació Història del Disseny publicarà tant les comunicacions com el llibre d’actes.

Ajuntament de Barcelona