Barcelona Cultura

Finalitzada la catalogació de la biblioteca Juli Capella

Al Centre de Documentació del Museu del Disseny hem finalitzat la catalogació de la biblioteca de l’arquitecte i divulgador del disseny Juli Capella. Aquest fons està format per un total de 1.078 llibres, publicats majoritàriament entre el 1980 i l'actualitat, que ja estan a disposició del públic especialitzat.

Les temàtiques principals d'aquestes publicacions són: el disseny gràfic, representat per 225 llibres, el disseny industrial i l'arquitectura amb 300 obres cadascuna, 200 documents sobre teoria i història del disseny en general, així com arquitectura, moda, etc. Alguns exemplars singulars són: Women in design: careers and life histories since 1990, Turned on: decorative lamps of the fifties o Dimore metropolitane: café, ristoranti, alberghi di Philippe Starck proposti da Driade.

Aquest fons es troba integrat a la sala de consulta del Centre de Documentació, és de lliure accés i es pot consultar a través del catàleg bibliogràfic del Centre de Documentació.

Juli Capella (Barcelona, 1960) va iniciar estudis de disseny industrial a l’Escola Massana i els va abandonar per començar la carrera d’arquitectura a l’ETSAB (Escola Tècnica Superior de Arquitectura de Barcelona), on va obtenir el títol el 1991. Capella ha estat director i fundador de revistes especialitzades com De diseño i Ardi, autor de nombrosos llibres sobre disseny; conferenciant i professor en diverses facultats i escoles de disseny, nacionals i internacionals; comissari d’exposicions i responsable d’esdeveniments que han estat rellevants en la història del disseny del nostre país com la Primavera o l'Any del disseny. Va rebre, juntament amb Quim Larrea, una menció honorífica en els Premios Nacionales de Diseño 2000.

 

Ajuntament de Barcelona