Barcelona Cultura

Ideant el nou espai de disseny gràfic

L’any 2014 es van treballar un nou discurs i una nova museografia per al nou Museu del Disseny instal·lat a la plaça de les Glòries. El nou espai va aglutinar les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques. Ara bé, l’espai dedicat al disseny gràfic tenia encara molt de camp per córrer. És per això que aquest 2018 al Museu estem treballant en una nova exposició permanent sobre el disseny gràfic.

L’exposició, que fins ara resseguia l’etapa de la postguerra fins a la dècada de 1980 amb el títol «El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)», es veurà ara completada fins arribar a l’any 2003. S’hi mostraran les transformacions en l’àmbit català i espanyol a través de la creativitat de noves generacions de dissenyadors gràfics.

Sota el comissariat de la historiadora del disseny Raquel Pelta, aquest mes de gener hem dut a terme dues sessions amb diversos dissenyadors del país per definir els aspectes clau d’aquest període. Personalitats del disseny com ara Anna Zelig, Toni Miserachs, Peret, Albert Isern, Sonsoles Llorens, Rosa Lazaro, Pere Àlvaro (Bis Dixit), Raquel Pelta, Claret Serrahima, Àlex Gifreu, Andreu Balius i Mariscal han aportat el seu gra de sorra en la construcció del nou espai.

La nova exposició de disseny gràfic obrirà les seves portes durant el mes de juny, per la qual cosa l’actual espai romandrà tancat al públic el 22 de febrer, del 8 a l’11 de març i a partir del 8 d’abril.

Ajuntament de Barcelona