Barcelona Cultura

La 080 Barcelona Fashion a la col·lecció del Museu

Si ara fa uns mesos renovàvem una part de l’exposició «El cos vestit» amb 12 noves incorporacions, aquest final d’any comptem amb un nou exemple d’indumentària actual: el conjunt de camisa i pantalons dissenyat per Óscar León guanyador del Premi a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion.

Óscar León va començar a treballar l’any 2004 a la seva pròpia marca OSCARLEON. És també estilista i professor de patronatge, disseny i experimentació. Ha col·laborat en la línia Ys Mandarina Duck de Yoshi Yamamoto. Recentment ha obert una concept store en un carrer cèntric de Barcelona, on presenta roba limited edition i altres objectes relacionats amb el seu món.

La peça d’Óscar León, de la seva col·lecció I CLOSE MY EYES… I CAN FEEL YOU (tardor-hivern 2017-2018) passarà a formar part del fons de tèxtil i d’indumentària del Museu del Disseny de Barcelona, amb més de 18.000 vestits, complements, gravats i fotografies de moda des del segle XVI fins a l’actualitat. Aquesta incorporació forma part del conveni signat entre el Museu i la Generalitat de Catalunya per fomentar la representació de nous i joves dissenyadors de moda contemporània.

Ajuntament de Barcelona