Barcelona Cultura

La Casa Bloc, protagonista a la nova exposició de Domènec al MACBA

Què tenen a veure l’art contemporani i la Casa Bloc? La resposta la pots trobar fins a l’11 de setembre a l’exposició «Domènec. Ni aquí ni enlloc», al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

La mostra, que aplega una vintena d’obres de Domènec des dels anys noranta fins a l’actualitat, proposa una reflexió sobre les utopies socials i arquitectòniques de la modernitat; és a dir, els intents que des de mitjan segle XIX hi ha hagut per solucionar els problemes socials des de l’arquitectura, amb edificis que buscaven la justícia social i la millora de les condicions de vida de les persones. Domènec ha transformat la seva recerca en una sèrie d’escultures, maquetes, instal·lacions, fotografies, vídeos i intervencions en l’espai públic.

I un d’aquests intents va ser el de la Casa Bloc, l’edifici d’habitatges impulsat des de la Generalitat de Catalunya durant la Segona República per allotjar els obrers més necessitats. Més concretament l’artista visual de Mataró mostra al MACBA la contradicció que suposa que aquest conjunt d’habitatges socials acabés sent ocupat per militars i policies nacionals després de la Guerra Civil.

Visites a la Casa Bloc tots els dissabtes

Si vols aprofundir en les innovacions de la Casa Bloc amb relació a l’arquitectura de la seva època, et recordem que pots apuntar-te els dissabtes a les 11 h a la visita guiada al Pis-Museu, reconstruït segons el seu disseny original, i que s’inclou en la proposta museogràfica del Museu del Disseny.

Ajuntament de Barcelona