Barcelona Cultura

La dissenyadora xinesa Guo Pei visita el Museu del Disseny

Guo Pei, la dissenyadora xinesa més prestigiosa del món, ha visitat avui divendres 15 de febrer el Museu del Disseny. Ha viatjat per primera vegada a Barcelona amb l’interès especial de conèixer en primera mà les creacions de Cristóbal Balenciaga, considerades per molts obres d’art, i que formen part de la Col·lecció de Moda del Museu. Algunes es poden veure a l’exposició permanent del museu El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015).

Tot i portar més de 20 anys a la indústria de l’alta costura, Pei va donar-se a conèixer a Occident l’any 2015 després de vestir Rihanna per a la Met Gala que inaugurava l’exposició China: Through the Looking Glass, on es mostraven algunes de les obres de la dissenyadora. El vestit lluït per la cantant, confeccionat durant 60.000 hores al seu taller de Pequín, va tenir una gran repercussió mediàtica i fins i tot la prestigiosa editora de moda Anna Wintour el va qualificar com a un “vestit per a no oblidar”.

El mes de juliol d’aquell mateix any va fer la seva primera exposició en solitari al Musée des Arts Décoratifs de París i es va convertir en membre convidada de la Chambre Syndicale de la Haute Couture, l’òrgan internacional més important de l’alta costura. Un any més tard, va debutar a la Paris Haute Couture Week i seria nomenada una de les 100 persones més influents del món per la revista TIME. També vosaltres podeu apreciar les creacions de Balenciaga del Museu si no ho heu fet encara.

Fotografia: Raquel Bueno i Dizy Díaz

Ajuntament de Barcelona