Barcelona Cultura

La #MuseumWeek 2018 en 7 piulades

L’esdeveniment que combina museus i xarxes socials, la Museum Week, enguany s’ha superat. Després de cinc anys activa, aquesta iniciativa coorganitzada per la UNESCO i que convida institucions culturals i museus a compartir el seu patrimoni, ha aconseguit milers i milers de piulades a Twitter. Però no només és important la quantitat, sinó també les temàtiques i les interaccions. Tot seguit et presentem les 7 propostes que hem compartit aquesta setmana amb tu a Twitter.

#WomenMW

La dissenyadora destacada enguany ha estat Asunción Bastida, barcelonina de projecció internacional especialitzada en l’alta costura. Al Museu del Disseny tenim el seu arxiu personal amb patrons, esbossos i fotografies.

#CityMW

Per parlar de la ciutat i el vincle amb el museu, la plaça de les Glòries és la nostra companya urbana, sense cap mena de dubte. Ens fa molta impressió veure imatges i recordar el gran canvi de 2014 amb el nou Museu del Disseny.

#HeritageMW

Les arts d’autor són el nostre patrimoni amagat d’enguany. I és que artistes com Miró, Picasso o Dalí van treballar activament amb artesans —ceramistes, joiers o esmaltadors— per desenvolupar les seves obres.

#ProfessionsMW

Què té de peculiar l’ofici de dissenyador? A quins reptes s’ha d’enfrontar diàriament? Com pot millorar i fer avançar la societat? Ens ho explicava Óscar Guayabero, dissenyador i col·laborador del Museu.

#KidsMW

L’any en què arrencava el nou Museu del Disseny, l’oferta per a famílies i escoles començava a cobrar forma. En l’últim any hem duplicat ja el nombre d’escoles que visiten les nostres exposicions, gràcies a la feina de tècniques com Carmina Borbonet.

#NatureMW

El modernisme no podia faltar en aquesta #MuseumWeek. Hem volgut destacar el seu vincle amb la natura a través del bressol creat a Àustria per Jacob & Josef Khon a finals del segle XIX.

#DifferenceMW

Finalment, una proposta de present i de futur: la relació i diferències entre disseny i societat. Així ho planteja l’exposició temporal actual del Museu del Disseny, «Design Does», a través de 15 preguntes i respostes.

Ajuntament de Barcelona