Barcelona Cultura

Leopoldo Pomés, Premi Nacional de Fotografia 2018

El fotògraf i publicista Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931), ha estat galardonat aquest dimarts, 2 d'octubre, amb el Premio Nacional de Fotografía 2018, que concedeix el Ministeri de Cultura i Esports.

El jurat ha concedit, per unanimitat, el premi per "la seva contribució a la història de la imatge a Espanya, amb una trajectòria, vinculada en els seus inicis a la vanguardia artística del grup Dau al Set y AFAL, y sempre compromesa amb la modernitat; Leopoldo Pomés ha participat en la configuració del nostre imaginari col·lectiu, introduint Un nou llenguatge fotogràfic dins de la publicitat, amb una mirada renovada a la societat de la seva època"

L’any 2013, Leopoldo Pomés va donar al Museu del Disseny vint-i-vuit imatges de moda de Leopoldo Pomés, d'entre els anys 1957 i 2009 que van entrar a formar part de la  Col·lecció de Fotografia de Moda del Museu.

La col·lecció compta amb una imatge molt important en la trajectòria de Pomés: la que el 1957 li encarregava Marçal Moliné, de l’agència Pentágono, per a una campanya de la firma de banyadors Meyba. Aquell va ser el primer encàrrec remunerat del fotògraf i el punt de partida de la seva imparable carrera publicitària.

Leopoldo Pomés, amb més de seixanta anys de trajectòria professional en el món de la creació audio-visual i la publicitat, ha estat condecorat amb la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya li ha atorgat el Premi Nacional d'Arts Plàstiques i la Creu de Sant Jordi.

Ajuntament de Barcelona