Barcelona Cultura

L’exposició itinerant «Distinció», a Getaria

Comprendre el sentit i la funció de la fotografia de moda: aquest és l’objectiu de l’exposició itinerant «Distinció. Un segle de fotografia de moda», que des d’aquesta setmana i fins al proper 27 de gener es pot veure al Museu de la Fundació Cristóbal Balenciaga, a Getaria (Guipúscoa).

L’exposició té com a punt de partida la col·lecció de fotografia de moda del Museu del Disseny, amb una selecció de 107 fotografies de 37 autors d’entre 1903 i 2013, i inclou un total de 10 publicacions de moda procedents dels fons del Centre de Documentació.

Destaquen, entre d’altres, els treballs de Juan Gyenes, Oriol Maspons, Manel Esclusa, Maria Espeus, Manuel Outumuro, Bèla Adler & Salvador Fresneda, Txema Yeste, Eugenio Recuenco i Sergi Jasanada.

Com a curiositat, podem recordar que el títol de l’exposició, «Distinció», fa referència, segons explica el comissari Juan Naranjo, a l’elegància de la moda, però també a la diferència (distinció) entre les primeres revistes impreses amb fotografies de moda i els mitjans digitals actuals.

La inauguració a Getaria, el passat 9 d’octubre, va comptar amb la participació de Sílvia Ventosa, la responsable del Departament de Tèxtil i Moda del Museu del Disseny.

Ajuntament de Barcelona