Barcelona Cultura

Menú de tapes a YouTube

Si la tapa és el plat més petit per excel·lència, que potser els minivídeos de YouTube en són l’equivalent audiovisual? Doncs no ho tenim clar, però Acción Cultural Española (ACE), organitzadora de l’exposició «TAPAS. Spanish Design for Food», ha publicat una llista de reproducció al seu canal per gaudir de les curiositats sobre la mostra.

Com aprofitar les molles de pa? Quins cellers tenen els dissenys més moderns? Com es fa un càntir? Si vols tenir una resposta per a aquestes preguntes, només cal que facis clic al play dels vídeos que ha preparat Acción Cultural Española en paral·lel a l’exposició. Són 17 reproduccions d’uns 3 minuts com a mitjana de durada.

No només hi ha vídeos pràctics, sinó que n’hi ha de ben curiosos. Per exemple, a Vaixella multisensorial veiem com la il·luminació no només s’utilitza per veure-hi bé a taula, sinó que les llums juguen amb la presència del menjar per donar-li un aspecte misteriós i gairebé eteri. Ens ajuda a jugar amb els sentits; i al sentit del gust se li afegeix el de la vista.

La presentació de les postres és un altre dels temes tractats. El carret de tota la vida es presenta a Roca on Wheels com una capsa de sorpreses: colors, música, encant… Els germans Roca han donat un nou enfocament a un objecte de tota la vida i l’han modernitzat per fer-lo seu. Tota una mostra de re-disseny.

I no t’expliquem res més, et convidem a descobrir-los tu mateix a Youtube. Què esperes?

Ajuntament de Barcelona