Barcelona Cultura

Noucentimse i arquitectura a la Fundació Masó

La Fundació Rafael Masó inaugurarà el proper 19 de maig una exposició que presentarà una visió antològica del que va ser l’arquitectura unifamiliar a Catalunya durant el noucentisme. Des del Museu del Disseny hi aportem el nostre gra de sorra amb el préstec de dos dissenys d’interior d’Antoni Badrinas.

La mostra, comissariada per Mercè Vidal, portarà per títol «La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)», i farà un recorregut a través de divuit cases representatives i diversos arquitectes que van viure durant les primeres dècades del segle XX.

Els dos dissenys corresponen a dibuixos d’interior de cases unifamiliars projectades per Antoni Badrinas Escudé, pintor, moblista i decorador català nascut a Terrassa a finals del segle XIX. Badrinas comptava amb la seva pròpia botiga de mobles a Barcelona i va ser premiat a l’exposició d’Arts Decoratives de París de 1925.

L’exposició «La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)» es podrà visitar a la seu de la Fundació Masó de Girona del 19 de maig al 10 de novembre de 2018.

 

 

Ajuntament de Barcelona