Barcelona Cultura

Prestem documents a l’exposició dedicada als mitjons Molfort’s

El Museu del Disseny de Barcelona ha cedit en préstec al Museu de Mataró diversos documents per l’exposició dedicada a Els mitjons Molfort’s i la publicitat racional. L’exposició pretén mostrar el cas de l’empresa Molfort’s, una de les empreses mataronines de fabricació de mitjons més importants del país en la dècada dels anys 30 del segle passat.

Per anunciar els mitjons Molfort’s es van utilitzar les tècniques de la publicitat racional: símbol i logotip, anuncis a la premsa, històries dibuixades pels millors artistes i il·lustradors de l’època, publicitat exterior amb cartells, etc. També es va treballar la imatge de producte: etiquetes, paper d'embolicar, capses, regals d'empresa i estands de fires.

Els documents prestats són un total de 19 etiquetes i 8 cartells publicitaris, que figuraran al catàleg de l’exposició. El conjunt prové del fons de la impremta Litografía F. & R. Bastard, que comprèn la documentació generada com a conseqüència de la seva activitat com a indústria gràfica i que el Museu del Disseny de Barcelona va rebre en donació l’any 2010.

L'exposició podrà visitar-se a Can Marfà Gènere de Punt - Museu de Mataró (passatge de Can Marfà, 1), del 10 de novembre de 2017 al 17 de juny de 2018.

Més informació : http://culturamataro.cat/ca/agenda/article/els-mitjons-molfort-s-i-la-publicitat-racional-9267

Ajuntament de Barcelona