Barcelona Cultura

Quatre cases emblemàtiques que no et pots perdre del 48 Open House BCN 2017

Aquest cap de setmana, Barcelona i altres ciutats de l’àrea metropolitana acullen una nova edició del festival 48h Open House BCN, un esdeveniment arquitectònic que obre les portes de més de 200 edificis de tot tipus, forma i dimensions. És una oportunitat única per visitar el Pis-Museu de la Casa Bloc, Habitatge 1/11, però també altres arquitectures emblemàtiques. Us proposem les següents:

Pis-Museu de la Casa Bloc, Habitatge 1/11 (Sant Andreu)

Aquest edifici d’habitatges per a obrers, que es va impulsar durant la Segona República el 1933, es pot visitar cada dissabte al matí gràcies al Museu del Disseny.

Considerat com un símbol de l’arquitectura racionalista a Barcelona, amb la visita gratuïta d’aquest cap de setmana tindràs l’oportunitat de descobrir l’estructura i l’aspecte originals de la Casa Bloc, dissenyats per Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana.

Pavelló de la República (Horta-Guinardó)

Conegut també com a Pavelló Espanyol, aquest edifici és una rèplica de l’edifici que va representar la República Espanyola a l’Exposició Internacional de París del 1937.

Dissenyat pels arquitectes Josep Lluís Sert i Luis Lacasa, el Pavelló de la República va incorporar innovacions arquitectòniques i de disseny que el van acostar a l’avantguarda europea. Saps que va ser el primer lloc on es va exhibir el Guernica de Pablo Picasso?

Casa Bartomeu – Jardí dels Tarongers (Les Corts)

L’enginyer i mecenes Josep Bartomeu va comprar, l’any 1942, una finca a Pedralbes i va reconstruir al seu gust la casa principal, de 1866. D’estil noucentista, va utilitzar materials tradicionals i senzills.

A la Casa Bartomeu, destaquen la Sala de Música, on s’hi van organitzar concerts i recitals d’òpera gratuïts durant més de deu anys, i el Jardí dels Tarongers, que manté el seu caràcter original.

Casa Nau (Sant Martí)

D’antiga fàbrica de filatures dels anys cinquanta a habitatge unifamiliar al segle XXI. Visitar la Casa Nau acompanyats de la seva propietària i arquitecta (Carol Iborra) és una oportunitat única per conèixer de primera mà un projecte que combina el passat i el present en harmonia.

Un habitatge lluminós que conserva els amplis finestrals, voltes i grans estructures metàl·liques i que sovint apareix en anuncis, sèries i pel·lícules.

Ajuntament de Barcelona