Barcelona Cultura

Per què celebrem el Dia Mundial del Disseny

La segona quinzena d’abril ve cada any carregada de celebracions i efemèrides, com la Diada de Sant Jordi, el Dia Mundial de la Terra o el naixement de Joan Miró. Però per al Museu encara hi ha una altra data assenyalada al calendari: el 27 d’abril, Dia Mundial del Disseny. I per quin motiu el món del disseny va fixar aquesta data?

Darrere de la decisió hi trobem l’International Council of Design (ICOGRADA), que tot just va ser fundat a Londres un 27 d’abril, el de l’any 1963. Ja des del 1997 se celebrava el Dia Mundial del Dissenyador Gràfic, però a partir del 2012 es va convertir en el Dia Mundial del Disseny de la Comunicació.

Com a consell internacional, l’ICOGRADA promou el coneixement, difusió i ensenyament del disseny arreu del món. A més, ho fa estretament vinculat a una altra gran organització, la UNESCO, i enguany amb un lema ben clar: «World Design Day 2018: Kids can too!». Així doncs, al Museu fem el nostre petit homenatge a tots aquells treballadors de les arts gràfiques, el disseny industrial, la il·lustració, el disseny de producte i la creativitat en general. Segueix totes les activitats al web de l’ICOGRADA o bé a través del hashtag #worlddesignday.

Ajuntament de Barcelona