Barcelona Cultura

Qui és Cruz Novillo?

El cicle de conferències al voltant de l’exposició permanent «Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003» continua una setmana més amb «Cruz Novillo. Primers 60 anys treballant en disseny».

Aquesta tarda a les 19 h el dissenyador gràfic José María Cruz Novillo farà un repàs a la seva trajectòria en un acte que presentarà el també dissenyador Vicent Almiñana. I tot i que no hi ha ningú millor que ell mateix per explicar-nos els seus treballs, us avancem el més destacat de la seva carrera com a dissenyador gràfic.

Nascut a Conca l’any 1936, Cruz Novillo forma part d’una generació de dissenyadors d’educació eminentment artística. No és estrany, doncs, que se’l descrigui habitualment com a artista plàstic, ja que des de sempre ha combinat el disseny gràfic amb la pintura i l’escultura.

Tot i que el seu extens currículum inclou els cartells de pel·lícules espanyoles tan conegudes com Barrio, Los lunes al sol, El año de las luces, El espíritu de la colmena o La escopeta nacional, la seva trajectòria també està marcada per la creació de més de 350 logotips, d’entre els quals podem destacar els de Renfe, Repsol, Endesa, Correos, Fundación ONCE, El Mundo, els antics bitllets de pessetes del Banc d’Espanya o el puny i la rosa del PSOE. Actualment algunes de les seves obres formen part de l’exposició permanent del Museu del Disseny «Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003».

Va ser president de l’Associació Espanyola de Professionals del Disseny (AEPD), i el 1997 va rebre el Premi Nacional de Disseny com a reconeixement a la seva carrera.

Actualment, i des de fa més deu anys, treballa conjuntament amb el seu fill Pepe (dissenyador i arquitecte) des de l’estudi Cruz más Cruz.

 

Ajuntament de Barcelona