Barcelona Cultura

Per Sant Jordi… Llibres per a tothom!

A tots ens passa el mateix: quan s’acosta Sant Jordi no sabem quin llibre regalar! Enguany t’oferim unes quantes pistes perquè no vagis tan despistat i encertis de ple.

Si t’encanta la moda i les novel·les que en parlen, de manera directa o indirecta, aquests són els teus llibres:

  • Coco Chanel. Historia de una mujer, d’Axel Madsen. La seva biografia explica com, tot i tenir una infantessa molt dura, el seu caràcter fort i el bon gust la van portar a marcar tendència al món de la moda.
  • Revolutionary Road, de Richard Yates. Una parella jove vol construir el seu propi camí i donar un sentit especial a la vida sense seguir la línia establerta per la societat.
  • La botiga vintage Astor Place, d’Stephanie Lehmann. La història de dues dones que lluiten per aconseguir els seus somnis amb un segle de diferència, relacionades a través d’un vestit que revela un passat ple de secrets.

Si, en canvi, t’apassiona el disseny de producte, també pots triar:

  • El amante del volcán, de Susan Sontag. Triangle amorós a finals del s. XVII en un ambient on s’explica la situació de la dona, la revolució i l’art que van marcar aquella època.
  • El museo de la inocencia, d’Orhan Pamuk. Al protagonista l’únic que el tranquil·litza després d’haver trencat la seva relació amorosa és col·leccionar objectes que li recorden a ella.
  • La maleta, de Serguéi Dovlàtov. El protagonista canvia de vida i emigra als Estats Units; però només es pot endur tres maletes de la Unió Soviètica. Finalment se n’emporta només una, amb vuit objectes… i, al cap d’una dècada, la torna a obrir.

I si ets dels que els agrada la bona cuina, et recomanem el llibre de la nostra última exposició TAPAS. #SpanishDesignforFood. Juli Capella, comissari de l’exposició, n’és l’autor i en ell entrevista FERRAN ADRIÀ, entre d’altres.

Ajuntament de Barcelona