Barcelona Cultura

Som el 1r. punt de Còpia de l’obra "ORIGINAL Cruz Novillo"

Els dissenyadors gràfics Irene Serrano i Vicent Almiñana, units amb el nom de "Conjunto" han facilitat al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona una còpia del seu projecte d'investigació “ORIGINAL Cruz Novillo”, que van iniciar el 2014, al voltant de l’obra del dissenyador José María Cruz Novillo.

El projecte amb la voluntat de conèixer i difondre la rellevància de Cruz Novillo i de la seva obra com a dissenyador gràfic consta d’una investigació teòrica, que entre d’altres es va dur a terme consultant el nostre fons bibliogràfic, i es complementa amb dades obtingudes d’entrevistes i enquestes.

El procés de distribució del projecte parteix d'un primer i únic volum imprès anomenat “ORIGINAL”, que ha esdevingut la matriu per generar les denominades “Còpies Ø”.

Al Centre de Documentació som el primer punt de còpia i disposem d’una de les “Còpies Ø” les quals es distribuiran en institucions de foment de la cultura i el disseny, com universitats i biblioteques, a ciutats com Barcelona, València i Madrid.

Els interessats en consultar aquesta obra poden acudir al Centre de Documentació i també obtenir la seva pròpia reproducció analògica o digital, segons les seves preferències. Al mateix temps, els posseïdors de còpies podran realitzar reproduccions addicionals i distribuir-les sense necessitat de cap autorització. En aquest sentit, els autors de la investigació han decidit compartir el projecte sota la llicència “Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional, permetent al lector copiar, modificar i redistribuir els continguts d’ORIGINAL sempre que la finalitat d’aquestes accions no siguin lucratius i s’atribueixi correctament l’autoria de l’obra.

La pàgina de Facebook "ORIGINAL Cruz Novillo" permet accedir a més informació sobre els punts de còpia.

 

Ajuntament de Barcelona