Barcelona Cultura

Sorolla i la moda, al Thyssen-Bornemisza

Aquest mes de febrer el Museu Thyssen-Bornemisza inaugurarà una exposició molt especial, «Sorolla y la moda». El Museu del Disseny hi participarà amb la cessió de quatre peces de la col·lecció de moda que ajudaran a comprendre el vincle entre l’artista valencià i la moda.

Les peces del fons de disseny de moda cedides per a l’ocasió són un conjunt d’americana i pantalons del decenni de 1920, un canotier de palla, un vestit de núvia de 1914 i un vestit de tul brodat amb lluentons. Aquests exemples de moda del primer quart del segle XX ajudaran a fer un recorregut per la influència que ha tingut la moda en l’obra de Joaquín Sorolla, especialment en els retrats femenins que va realitzar entre el 1890 i el 1920.

L’exposició, treballada conjuntament entre el Museu Thyssen-Bornemisza i el Museu Sorolla i comissariada per Eloy Martínez de La Pera, es podrà visitar del 13 de febrer al 27 de maig del 2018 al museu madrileny.

També hi han col·laborat altres institucions de l’àmbit nacional i internacional amb les seves col·leccions de disseny de moda. És el cas del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, el Museo del Traje de Madrid, el Musée des Arts Décoratifs de París, i el Victoria and Albert Museum de Londres.

Ajuntament de Barcelona