Barcelona Cultura

Un estiu de disseny i celebracions olímpiques

Durant el mes de juliol i fins al 9 d’agost hem creat entre tots els usuaris de les xarxes socials un tauler ben especial: un recull d’exemples de disseny de l’any 1992. A partir de l’etiqueta #Barcelona92disseny heu compartit imatges d’objectes, edificis i creacions gràfiques que ens han fet recordar com l’any 92 va marcar un abans i un després en el disseny del nostre país.

Homenatge a la imatge olímpica

Alguns de vosaltres heu retut homenatge a l’esperit olímpic i al seu logotip, com en el cas dels companys de Magmawall i David Beltrà, en la commemoració dels segells de Correus o en l’homenatge del cartell de la Mercè 2017 fet per Mariscal.

Marxandatge, un disseny per a tothom

I és clar, molts heu rememorat el disseny de tots aquells elements de marxandatge i packaging que van inundar la ciutat i el país: gorres, clauers, samarretes, pins, xapes o cartells.

La transformació urbanística i arquitectònica  

La Vila Olímpica va ser el paradigma del canvi urbanístic que va transformar la ciutat, però també ho van ser diversos espais, com el cas del Parc de l’Espanya Industrial, seu olímpica d’halterofília. Aquesta transformació va anar acompanyada de nous edificis i propostes arquitectòniques, com el Palau Sant Jordi, d’Arata Isozaki, o el mateix Estadi Olímpic Lluís Companys.

Mobiliari i interiorisme

Finalment, tenim el mobiliari urbà i el mobiliari d’interiors: la cadira de braços Toledo, el sofà M.O.R.Sillon o la cadira Garriri en són alguns exponents.

Amb la iniciativa #Barcleona92disseny hem volgut reviure el disseny de creadors com André Ricard, Toni Miserachs, America Sanchez, Josep M. Trias, Javier Mariscal, Arata Isozaki i tants altres. Els podràs continuar visitant a les sales del Museu!

Ajuntament de Barcelona