Barcelona Cultura

Un viatge per la història del vestit, des de l’antiguitat i fins als nostres dies

Cada dimecres, des de demà 7 de novembre i fins al 27 de febrer del 2019, el Museu del Disseny acollirà una nova edició del «Curs d’introducció a la història del vestit», una iniciativa formativa impartida per les historiadores de la moda Laura Casal-Valls i Sílvia Rosés, a les quals se sumaran especialistes com Teresa Bastardes, Ivanna López, Marta Marín, Sílvia Saladrigas, Sílvia Ventosa o Montserrat Xirau, entre d’altres.

Les 15 sessions del curs, que tenen com a punt de partida l’exposició del Museu del Disseny «El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)», tractaran la història del vestit des de vessants diverses com ara el disseny, la restauració, la documentació, el patrimoni artístic o les tendències de moda.

Es començarà parlant de la figura del vestit a l’edat mitjana i s’acabarà amb la importància d’aquesta peça al segle XXI, i també hi haurà visites al Centre de Documentació del Museu del Disseny o a la botiga especialitzada en vestuari per a cinema, teatre i festes Dress Art.

Adreçat a professionals de la moda, estudiants i professorat d’escoles de disseny de moda i vestuari, el curs té un preu de 170 €, amb ofertes especials per a docents, estudiants, periodistes, majors de 65 anys i aturats.

 

 

Ajuntament de Barcelona