Barcelona Cultura

Actualització de l'exposició El cos vestit

Material de premsa

La col·lecció Tèxtil i d’Indumentària del Museu del Disseny de Barcelona està constituïda per unes 18.000 peces, entre les que cal destacar els vestits i complements des del segle XVI al XXI.

A finals del 2014 es va inaugurar “El cos vestit, Siluetes i moda. 1550-2015”,  l’exposició permanent  de moda al Museu del Disseny de Barcelona que,  més enllà de presentar la col·lecció d’indumentària seguint un ordre cronològic o per autors, mostra la relació entre el vestit i el cos, que no ha estat sempre la mateixa al llarg dels segles. Des del segle XVI fins avui, el vestit comprimeix o allibera, estilitza o confereix volum. L’exposició ens adverteix de fins a quin punt el dictat de la moda pot arribar a representar una servitud i un esclavatge. 

En aquesta revisió i ampliació s’incorporen a l’exposició peces significatives de moda espanyola de la contemporaneïtat, des dels anys 90  fins l’actualitat. Es podran veure  12 vestits nous i 7 dissenyadors que entren a formar part de la col•lecció del Museu.

Així, trobarem nous models de dissenyadors que  ja hi tenien peces com Sibylla, Ailanto i Miriem Ponsa i s’incorporen a l’exposició  dissenyadors com Ly dia Delgado, CarlotaOms,, Isometric, Emilio de la Morena, Krizia Robustella, Brain&Beast, Celia Vela i Armand Basi.

També s’ha reeditat el catàleg de l’exposició en tres idiomes, que reprodueix els textos ni les imatges de l’exposició que expliquen com el vestit modifica la forma del cos al llarg de gairebé cinc-cents anys, i que conté tots els vestits de l’exposició. S’hi han afegit les noves incorporacions,  juntament amb una revisió acurada dels textos i imatges.

Imatges el alta per descàrrega

Ajuntament de Barcelona