Barcelona Cultura

El Museu del Disseny incorpora als seus fons obra i l’arxiu professional del dissenyador America Sanchez

Material de premsa

Barcelona, 11 de juliol de 2017.  El Museu del Disseny de Barcelona ha rebut la donació de més d’un centenar de peces i gran part de l’arxiu professional d’America Sanchez.  Guardonat en sis ocasions amb el premi Laus de l’ADG/FAD i el 1992 amb el Premio Nacional de Diseño és un dels dissenyadors gràfics més representatius del nostre país. Especialitzat en la creació de símbols i identitat corporativa, la seva llarga trajectòria abasta també el cartellisme, la tipografia, la publicitat, la senyalística o el disseny editorial.

La donació s’incorpora tant als fons de la Col·lecció de Disseny gràfic amb 116 peces representatives de tota la seva trajectòria, algunes de les quals entraran a formar part de la nova exposició permanent que es prepara pel 2018, com a l’arxiu del Centre de Documentació del Museu del Disseny amb documentació relacionada amb uns 500 projectes des de 1964 fins el 2012. Tot un fons d’obra gràfica que deixa testimoni de la trajectòria i manera de treballar d’America Sanchez que contribuirà al coneixement i l’estudi d’aquesta figura emblemàtica del nostre disseny.

Entre els projectes de l’arxiu destaquen el disseny de la imatge del Museu Picasso de Barcelona (1976, 1993 i 2009), el material relacionat amb la creació del logotip per a la candidatura de Barcelona ’92, la imatge de la Primavera Fotogràfica de 1988, del Parc Tecnològic del Vallès (1988-1993), la gràfica per a Torraspapel (1984-2002) els materials de documentació, dibuixos i maquetes del mural panoràmic per al Fòrum de les Cultures, Barcelona 2004 o els materials relacionats amb la imatge del restaurant Dos Palillos (2008). També cal destacar tot el material de suport que utilitza per a l’execució de les seves feines com fotografies, alfabets, articles de premsa o eines com retícules, catàlegs tipogràfics o alfabets transferibles. Aquest important patrimoni documental, custodiat al Centre de Documentació del Museu, es posarà a disposició dels estudiosos i professionals per tal de continuar la tasca de recuperació, recopilació, tractament i difusió del patrimoni documental vinculat a les col·leccions del Museu i a la història del disseny al nostre país.

Imatges, crèdits i nota de premsa per descàrrega

Ajuntament de Barcelona