Barcelona Cultura

Més de 40.000 visitants a David Bowie is durant el primer mes d'exposició

Material de premsa

Només el primer mes, més de 40.000 persones de tot el món ja han visitat a Barcelona la gran exposició sobre David Bowie.

Aquesta espectacular arrencada  situa “David Bowie is” com una de les exposicions internacionals més visitades  de la història al nostre país. Concebuda pel Victoria and Albert Museum de Londres (V&A), és una de les mostres amb més èxit de la història del museu britànic.
 
Fins al proper 25 de setembreBarcelona és la 10ª ciutat -i podria ser l'última parada- en un recorregut internacional que ha recalat anteriorment a Berlín, Melbourne, Sao Paulo o Tòquio, on ja ha estat visitada per més d'1 milió i mig de persones. De moment no hi ha programada cap altra data per tornar a veure les més de 300 peces que repassen tot l'univers artístic i personal de David Bowie: lletres de cançons manuscrites, vestits originals, articles de moda, fotografies, pel·lícules, vídeos musicals, escenografies, instruments del mateix Bowie i portades d'àlbums.

Les dades indiquen que, a dia d'avui, l'afluència de visitants internacionals supera el públic nacional. L'inici de la temporada alta turística i el pol d'atracció que han suposat els festivals de música a Barcelona de les últimes setmanes han estat decisius en aquest balanç. Principalment destaquen fans de l'artista, però també amants de la música, la moda, l'art i el disseny que planifiquen el seu viatge a Barcelona amb l'exposició com a principal motiu de la seva visita.
 
En el marc de "David Bowie is", diversos espais de la ciutat estan acollint aquests mesos desenes d'activitats relacionades amb l'icònic artista britànic per celebrar la presència de l'exposició a la ciutat. El proper 13 de juliol l'OBC, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, interpretarà amb 85 músics en escena, l'últim disc de David Bowie, “Blackstar”, en un concert simfònic extraordinari a L’Auditori, dirigit per Evan Ziporyn, amb la violoncel·lista nord-americana Maya Beiser. “Bowie Symphonic” és una de les principals activitats paral·leles a l'exposició i forma part del programa del Festival Grec.
 

A partir d'aquest dimecres 5 i fins al 26 de juliol, continuen les xerrades “Bowie Talks” a la UPF Barcelona School of Management, un cicle de conferències centrades en Bowie que compten amb la participació de destacades personalitats relacionades amb l'artista, entre elles el carismàtic dissenyador de moda Kansai Yamamoto, el documentalista de la BBC Francis Whately i el fotògraf oficial de diversos dels seus tours mundials, Denis O'Regan, entre d'altres.
 
Cada dijous entre el 13 de juliol i el 24 d'agost se celebrarà Bowie Cinema, un cicle de pel·lícules i documentals relacionats amb David Bowie dut a terme, en col·laboració amb el British Council ÈTNIA Barcelona, a l'Auditori del Museu del Disseny. El programa inclou El hombre que cayó a la Tierra (1976), El Ansia (1983), Merry Christmas Mr. Lawrence (1983), Dentro del laberinto (1986), El hombre que vino de las estrellas (1986), Basquiat (1996), Hedwig and the Angry Inch (2001) i Moon (2009), entre d'altres, juntament amb aclamats documentals com David Bowie: The Last Five Years, la projecció del qual comptarà amb la presència del seu director, Francis Whately.
 
Davant de l'exposició, a l'aparador de la Bibioteca El Clot-Josep Benet  i entre el 6 de juliol i 25 de setembre es podrà veure de la mostra fotogràfica “David Bowie vist per…” en homenatge a la figura de David Bowie. La mostra documenta el pas de l'artista per Catalunya a través d'algunes imatges de concerts de reconeguts fotògrafs catalans.
Amb el treballs de: Ferran Sendra, Xavier Mercadé, Jordi Vidal, Josep Maria Palou, Jordi Fàbregas, Martí Berenguer, Andoni Canela, Robert Ramos, Joan Sala o Francesc Fàbregas que és també el comissari de la mostra.

Nota de premsa completa

Ajuntament de Barcelona